Кино в първо лице   Leave a comment


Ако си направите труда да изгледате няколко филма без да се увличате в историята и ефектите, а само наблюдавате положението на камерата няма да откриете разлики.Сякаш филмите са снимани от един оператор.Така е, защото всички снимат по общоприетите методи и използват еднакви трикови, а малцина са тези, които се осмеляват да експериментират.

Камерата в киното се измества в различни позиции, за да ни представи по-добър поглед към действието, но много рядко и за кратко ни показва случващото се през очите на героя, а аз съм твърдо против това.

С този похват и малко талант може да се премахне границата между зрител и участник, да направи филма по-реалистичен и да усетим това, което усеща и главния герой.Освен това така филма ще бъде много по-динамичен.

Предполагам, че все някой се е опитал да създаде филм изцяло в първо лице, но не съм чувал за такива, а докато някой реши да създаде високобюджетен  продукт ще измине доста време.Все пак този метод се използва частично в някои хитови заглавия, например Doom.

За съжаление има и един основен минус – камерата трябва да бъде много по-подвижна, а това ще се отрази значително на бюджета на филма.Да си представим следната ситуация: Главния герой тича по покривите на сградите или из неравна гориста местност.Всички подскоци, клякания, погледи назад, падания и други подобни ще трябва да се пресъздадат с движението на камерата, а това не е лесна задача.

Може би скоро няма да видим филм в първо лице, но поне можем да се надяваме, че метода ще бъде използван частично в други големи заглавия, защото съм убеден, че в него има потенциал.Много потенциал.

Реклами

Posted 08/02/2010 by Gonrah in Бъдеще, Кино

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: