Sea Monkey   Leave a comment


Когато пишех статията Сблъсък на титаните смятах да добавя SeaMonkey, но малко преди да публикувам броя се отказах.Проекта имаше големи амбиции и реших да изчакам малко, за да видя в какво ще се превърне.Е, време е да ви го покажа.


Ако сте прочели въведението внимателно трябва да сте се досетили, че SeaMonkey е браузър.Прави сте, но не съвсем.Това е по-скоро един комплект от приложения, който включва интернет браузър, софтуер за разработване на страници, адресна книга, клиент за електронна поща, приложение за четене на новини и IRC клиент.
Да, това е почти всичко, което ще ви е нужно, за да прекарвате пълноценно времето си в Интернет.Проекта се разработва от Mozilla и за това няма смисъл да казвам какво е качеството на предлаганите приложения.Браузъра не може да се сравнява с Firefox, Safari или Chrome, но е напълно достатъчен.

Можете да развиете функционалността на всеки от горните компоненти с плъгини, а за промяна на външния вид има доста теми.Със Seamonkey се работи много лесно, а структурата е сходна с тази на Firefox.
За сега Sea Monkey се представя добре и успешно се конкурира с останалите.След време ще видим как ще продължи.Advertisements

Posted 11/12/2009 by Gonrah in Интернет, Софтуер

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: