Измерения, Белия гущер, Бариерата   2 коментара


Бариерата

Официално Бариерата е фантастика, но е много вероятно тази повест да не се хареса на обикновените фенове на този жанр, защото фантастичния елемент е поставен на второ място.Даже бих казал, че е леко замъглен и прикрит, но все пак се усеща.Автора набляга на емоцийте, на сложните взаимоотношения между героите.Техните основни характеристики проличаватг от началото, но до самия край ще има с какво да ви изненадат.Произведението има много драматични моменти, но нито един не може да се сравни с финала.

Белия гущер

В тази повест Павел Вежинов поставя читателя в ролята на съдя, който определя правилни ли са или не действията на героите.Често ще променяте мнението си.Същото ще правят и участниците в действието, защото изпитанията, които преминават ще им оказват силно въздействие Основния въпрос, на който се търси отговор е “Човек ли е този, който няма чувства?”. С помощта на Неси ще откриете още гледни точки за някои морални проблеми.Честата смяна на чувства, ситуации и герои прави произведението сложно, но в никакъв случай объркващо.

Измерения

От трите повести, които ви представям в този брой, тази е най-скучна.Дори една от най-скучните, които някога съм чел.Опита да направи произведението по-реалистично се оказва пълен провал.Колкото и да се опитвате да вярвате пак ще усещате, че всичко е художествена измислица.Историята е много проста, но и безсмислена.Не ви препоръчвам да четете тази повест, защото тя е много безинтересна.

Реклами

Posted 25/08/2009 by Gonrah in Четеш ли?

2 responses to “Измерения, Белия гущер, Бариерата

Subscribe to comments with RSS.

 1. Може ли да уточниш какво точно означава „обикновенните фенове на този жанр“? С какво другите са по-необикновени?
  В края на статията казваш „От трите повести, които ви представям в този брой, тази е най-скучна.“ Това означава ли, че всички са скучни?
  Благодаря предварително за отговора!

  Георги
 2. Обикновените фенове на жанра фантастика са тези, които четат автори като Тимъти Зан, Джон Уиндъм или Толкин.Под обикновени имах в предвид преобладаващата маса от читатели.

  Като казах „най-скучна“ не бива да се правят изводи, че и останалите са скучни.Ако бях написал, че някоя от повестите е най-хубава също не бива да се прави извод, че и останалите са хубави.

  Съжалявам за късния отговор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: