Икариам 0.2.8   7 коментара


Ikariam - First

 

Звукът на морето, бял пясъчен бряг и слънце! На малък остров, някъде в Средиземноморието, се надига древна цивилизация. 

Това е една от най-добрите игри на Gameforge и в тази статия за по-малко от пет минути ще научите най-важните неща за нея:
 

Ресурсите в играта са пет – дърва, мрамор, вино, кристали и сяра, но на острова ви има находища на само две две от тях – по едно с дърва и друга стока.За да добивате ресурси трябва да изпратите работници в съответното находище, но те не плащат данък и за това ще получавате по-малко злато.Ако искате да увеличите добивите е необходимо да разширите нивото на находището, но то се използва от още десетина играчи и за това трябва да го направите заедно.Когато дарите достатъчно дърва разширението ще започне автоматично.
Академията е една от най-важните сгради в играта.В нея вие назначавате учени, които правят проучвания в четири категории – мореплаване, военно дело, наука и икономика.В началото най-важна е икономиката, а по-късно – изборът е ваш.Икариам - Колонизация
Друга важна сграда е складът.Той играе ролята и на скривалище за ресурси, като с всяко ниво се увеличава количеството на ресурси в безопасност и общата вместимост.
Вашия търговски флот се помещава в пристанището.От там можете да закупите нови кораби или да изпратите ресурси до другите си колонии.С всяко ниво се увеличава и скороста на товарене.
В кръчмата пък можете да сервирате на гражданите си вино, което ще ги прави щастливи и населението ще започне да нараства по-бързо.Ако им сервирате много вино обаче те ще изпаднат в еуфория, което ще доведе до изключително разрастване на полиса, но ако виното свърши те ще изпаднат в нещастие или гняв.Тези две водят до скоростно намаляване на популацията.Наблюдавайте растежа на града в кметството и внимавайте всички свободни мета да не се запълнят.В такъв случай ще трябва да разширите административната сграда.
В музея можете да покажете на гражданите си реликви от далечни места, които също ще увеличат щастието им. За да изложите ценностите първо трябва да сключите договор с друг играч, а после да ги разпределите в музея.
Когато решите, че сте готови да разширите владенията си можете да построите дворец и да основете колония.След това трябва да построите губернаторска резиденция, защото в противен случай града ще е в упадък.Нивото на резиденцията във всеки град трябва да е равно на броя колонии.Икариам - Нападение
Понеже градовете в древен Рим и Гърция били оживени търговски центрове няма как да играете без да търгувате, а за това има два метода.Първия начин е да построите търговска кантора, от където можете да купите или продадете ресурси, а другия да извършвате размяна с други играчи.Тук има риск да не получите обещаните си ресурси и за това внимателно подбирайте търговските си партньори.
Ако сте решили да се превръщате в новата Спарта казармата ще бъде най-ценната ви сграда.
За да улесните максимално защитниците си постройте и стена.Стремете се да я поддържате на ниво равно или по-високо от това на кметството.Така ще получите по-голям бонус защита.
При нападение войските пътуват с товарни кораби, а те имат един голям недостатък – не са въоръжени.За това преди да нападнете унищожете флота на противника.
В корабостроителницата можете да построите свой – кораби с таран, балиста, огнехвъргачи, катапулт, мортира, парен таран и дори подводница, разбира се, дървена.war-2
Със този могъщ флот можете да блокирате пристанището на вражеския град.Единствено ваши кораби ще могат да преминат през блокадата и ще можете да грабите спокойно.Ако блокират ваш или съюзнически град можете да го освободите като изпратите флота си, за да разпръсне вражеската блокада.
Екипажа на корабите и войните получават злато всеки час.За това преди да тръгнете на поход се подсигурете с голям добив и запас, за да не напуснат постовете си.
В скривалището можете да обучите шпиони, които да изпратите в чужди градове.След като пристигнат можете да им дадете задача за изпълнение -шпиониране на склада, на гарнизона, на съкровищницата, да проучат движенията на сухопътните и морски сили, комуникацията, научния напредък или онлайн статуса.Всяка мисия има риск от разкриване, който се натрупва и е необходимо да изчакате известно време, за да се свали.Колкото по-голям е шпионирания град толкова по-лесно е да се промъква шпионина ви.
Когато не са на мисия те действат в защита и пазят полиса ви от вражески шпиони.copy-of-alpha-google-chrome_2
След като проучите чужди култури се оключва посолството.Всяко негово ниво ви дава точки дипломация, а с тях можете да сключвате договори, основавате съюзи или да се присъединявате към вече съществуващи такива.В съюза има 5 ранка – министър на вътрешните работи, дипломат, генерал, член и лидер.

 
Това са най-важните неща, които трябва да знаете за Икариам.Останалото ще откриете сами.

Реклами

Posted 09/02/2009 by Gonrah in Игри

7 responses to “Икариам 0.2.8

Subscribe to comments with RSS.

  1. ikariam rockz

  2. може ли да ми кажете как да си наема работници..? и как да си добавя полезни изкопаеми моля ви ще дам колкото искате злато и дърва

  3. В Икариам работници не се наемат, те просто се изпращат в находището на острова и започват работа.Това става чрез Покажи остров => Находище.След това задавате стойност, чрез влачене или изписване в страничната лента и натискате промени.
    Втория въпрос не успях да разбера напълно.Ако под полезни изкопаеми се имат предвид луксозните стоки – вино, кристали, сяра и мрамор – за добиването им е необходимо да се основе град на острова, където има техни находища.След това се използват описаните по-горе действия.

  4. искам да ви питам какво точно изпълнява МВР-то

  5. Основното задължение на министъра на вътрешните работи е да се грижи за вътрешната политика на съюза.За да върши това той има правото да одобрява молби за членство, да създава нови рангове, да прогонва играчи, да редактира вътрешната страница на съюза и да вижда ресурсите на играчите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: