Sherwood Dungeon   3 коментараВ първия брой на списание Акация реших да ви представя играта Sherwood Dungon.

Избрах това MMORPG, защото всеки от вас може да го играе.Дори не се нуждае от инсталация, защото за Sherwood ви е необходим само интернет и Abobe Shockwave Player.Ако имате плейъра може веднага да започнете игра в

http://www.sherwooddungeon.com

Ако обаче не разполагате със този софтуер играта ще ви предложи линк за download.Има два начина на игра.

С първия просто въвеждате името на героя си и влизате. Можете да го промените всеки път без да загубите напредъка. Щом играта стартира компютъра ви ще бъде запомнен като акаунт.Този начин е по-бърз, но крие своите рискове.Ако преинсталирате компютъра си играта ще ви забрави и ще се наложи да започвате отначало.

Вторият начин е да се регистирате.Това ще ви струва една минутка и от тук нататък каквото и да се случи с вашето PC събрания опит, предмети, пари и всичко останало се запазва. Освен това можете да играете и на друг компютър, само въвеждате своето име и парола.Дори в началото да сте влезли по бързия начин можете да се регистрирате и опита ще бъде пренесен в акаунта.


Сега започваме със самия Sherwood.С всяко стартиране на играта ще ви бъде предложено да промените външния вид на героя.Можете да изберете неговата раса, прическа, цвят, шлем, пол и други.

След това ще се озовете сред малка гора, а в далечината ще съзрете замък.Така започва вашето вълнуващо приключение из света на Sherwood.

Най-лесния начин за трупане на опит е чрез битки. В началото вашия герой няма нищо, но това не означава, че не можете да се справите с враговете, а те са доста – най-често срещаните са гиганти, паяци, рицари, дракони, скелети и джуджета, които повече приличат на хобити с броня (справка Властелинът на пръстените).Всички те се делят на много подвидове, които са изписани над тях, когато се приближите. В началото ще трябва да се биете с голи ръце, но това няма да продължи дълго.Освен опит от някои врагове можете да се сдобиете с предмети и пари, а в Dungeon нивата можете да претърсвате съндъци и бурета, от където да намерите още нови предмети, които да продадете или задържите за себе си.

Предметите

Пръстена ви дава кръв, защита, щети, или отслабва атаките на противниците, а Амулета – мана и бонусите на пръстена, но в по-малки количества. Отварите (Healh Potion) възстановяват 50% от здравето.Въпреки, че те се срещат често аз ви съветвам да носите със себе си поне десет, за да сте подготвени.След като вземете предмет, той отива във вашата чанта. Отворете я и със задържан ляв бутон на мишката пренесете избрания предмет до полетата долу.Ако вече има поставен предмет първо го преместете в инвентара или го изхвърлете.

Руни

В началото на годината се появиха руните, които се събират в отделна чанта.Свитъка представлява заклинание за призоваване на предмет, а за него са необходими определени руни.Когато ги съберете кликнете на свитъка и пренесете руните на празните полета .Щом поставите последната предмета ще бъде призован.

Куестове

Преди да отидете в Dungeon нивата можете да вземете куест от Lady Marian.От тях можете да спечелите много опит, предмети и пари, но този начин е най-рискован, защото може с часове да се лутате из дългите мрачни коридори.От търговците в местностите можете да продадете ненужните предмети или да закупите по-силни.

Отборна игра

Спомняте ли си как в началото на статията ви казах, че можете да промените цвета на героя си?Това не е само козметична промяна.Всеки цвят представлява отбор.Когато сте в група е по-лесно да се победят силните врагове като гигантските гущери в една от местностите.Всеки от вас получава опит от битката.Отборната игра е доста забавна, но така напредвате по-бавно.

Смърт

Не се тревожете, ако умрете, защото това не е фатално. Просто ще бъдете възроден на друго място.Няма да загубите нищо освен времето, ако сте се запътили на някъде.

Чатове

От чатовете можете да си говорите с другите играчи, а също и да научите къде има противници.Но първо научете добре местностите, защото, ако не знаете къде се намира дадено място може да убият врага или той да отиде другаде преди да пристигнете.До повечето от местонстите се стига през портали.Ако сте прекалено слаб за някоя местност преди да влезете в портала играта ще ви предупреди.

Арената

В Sherwood има една местност която е пригодена специално за PvP (Player vs Player) игра.Нарича се The Sherwood Arena и представлява тропически остров с голяма сграда в средата.В нея се събират много играчи, които се бият един срещу друг, защото тук опита за победен играч е по-голям.

Освет тези играчи в арената има Red, Blue, Green Soldier и т. н. Понякога в арената да се появява и дракона. Той е много силен и е трудно да го победите сам, но едва ли ще сте единствения, който се бие с него, защото в повечето случаи върху влечугото се нахвърлят поне десет души.

Критика

Играта е много хубава и постоянно се добавят нови неща, но въпреки това след известно време ще започне да ви доскучава.Освен това има и доста бъгове.


Е, това е!Дано играта ви хареса.

Повече информация можете да намерите в единствения български блог посветен на нея – sd.dir.bg

Реклами

Posted 30/09/2008 by Gonrah in Игри, Интернет

3 responses to “Sherwood Dungeon

Subscribe to comments with RSS.

  1. ewdewarrwr

  2. qwertyuio

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: